Ghid simplu pentru un gât frumos

April 17, 2018

Gâtul este zona din corpul nostru pe care semnele de îmbătrânire se văd cel mai repede.

Adeseori putem vedea persoane a căror față arată foarte bine, în schimb gâtul este fie ridat, fie are zone cu pielea lăsată, creponată sau lipsită de tonus.

Și deși există opinia destul de des întâlnită că nu se poate face mare  lucru pentru a avea un gât frumos până la vârste avansate,  obiceiurile  noastre zilnice pot avea  rol determinant în felul în care arată și îmbătrânește gâtul. Face Yoga, prin exercițiile sale specifice , dar și prin conștientizarea la care ne îndeamnă și pe care o face posibilă prin practică,  este un instrument de mare ajutor în demersul de a păstra tinerețea gâtului.

Cele mai importante 3 elemente la care ar trebui să fim de atenți pe parcursul unei zile sunt:

  1. Postura corectă a  corpului
  2. Obiceiurile și pozițiile în care executăm diferite activități, inclusiv felul în care dormim
  3. Rutinele de igienă și înfrumusețare

Postura corectă  corpului este vitală atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru felul în care arătăm.

Indiferent că vorbim de poziția verticală, sau de cea șezând, ar trebui să avem în permanentă grijă să păstrăm curburile naturale ale coloanei verterbrale, iar capul să vină în prelungirea firească a acesteia. Pieptul desfăcut, umerii relaxați , ușor trași spre spate și departe de urechi , gâtul lung și creștetul capului îndreptat către cer asigura o poziția corectă și echilibrată a corpului. Implicit, musculatura și pielea își vor păstra formă firească și corectă, prevenind în acest fel formarea ridurilor circulare inesetice de pe gât și decolteu, dar și lăsarea pielii.

Postura defectuoasă, în care corpul se prăbușește, umerii se încovoaie , iar bărbia se duce către înainte, nu face altceva decât să accentueze și să grabesca acțiunea pe care gravitația o are deja asupra noastră, aceea  prin care devenim mai scunzi și toate componentele corpului au o traiectorie descendenta.

Obiceiurile noastre zilnice , cele pe care le facem repetitiv și fără să le conștientizăm , își pun amprenta asupra felului în care arătăm. Vorbitul la telefon ținând capul preponderant spre o parte sau altă, aplecatul capului către podea atunci când citim sau scriem pe dispozitivele mobile sunt acțiuni care încurajează formarea ridurilor pe gât, precum și lăsarea pielii. Poziția în care dormim are și ea o mare importantă în felul în care arată nu numai față, dar și gâtul și decolteul. Dormitul pe spate este poziția cea mai indicată pentru o piele întinsă și lipsită de cute inestetice.

Fiecare dintre noi avem propriile rutine de igienă și înfrumusețare. Este foarte important să acordăm atenție sporită gâtului și decolteului , pentru că sunt zone cu piele foarte sensibilă , cu mai puțin coagen, cu strat de grăsime mic și care se pot deteriora mai repede că fața, de exemplu.

Îmbunătățirea circulației sanguine este unul din factorii principali care contribuie la sănătatea și frumusețea acestor zone.  Putem îmbunătăți circulația sanguină la nivelul pielii în timpul proceselor de curățare, hidratare și hrănire, care trebuie făcute cu produse adecvate și în folosind mișcări blânde și ascendente .

Prin mișcările de antrenare a mușchilor gâtului, Face Yoga intensifica circulația sanguină și la nivelul mușchilor și țesuturilor conjunctive, nu numai la nivelul pielii, făcând astfel că efectele benefice să mai profunde și de mai lungă durata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.